DMB 2007

DMB 2007

DMB 2007

Livet på og ved banen gjennom 2007
(Klikk her for å komme tilbake til DMB sin hovedmeny)

01. juni

juni2007Posted by Ben-Sigvald T D B Liknes Fri, June 01, 2007 18:13:18

Endelig har jeg fått noen dager på anlegget, og denne gangen kom jeg et langt steg videre. Først av alt fikk jeg gjort ferdig resten av landskapet på endemodulen. Jeg malte gips og sparkelblandningen med tynn arkylmaling. Jeg brukte ulike nyanser av lys grå og brun.

Blog Image

Etterpå strødde jeg på gress og småstein. På de stedene der det skulle komme skog, brukte jeg en blanding som var mer brunaktig, for å få en mer troverdig skogsbunn. Jeg brukte en skrue til å lage hull i gipsblandingen, i disse festet jeg trærne med litt lim.

Siden det er vår på anlegget mitt, malte jeg de ytterste delene av grantrærne lysegrønne, slik at det såg ut som om de hadde nye skudd. Resultatet ble svært bra, og skapte mye mer liv i den lille skogen. Jeg skal sette på plass flere trær etterhvert.

Blog Image

Nå som endemodulene er så godt som ferdig, var alt klart for å starte på neste prosjekt. Det er de fire neste modulene som står for tur. Disse har tilsammen en lengde på 2,56 m. Her kommer "hovedstasjonen" på anlegget. Denne får 6 spor, og er siste stasjon før den ene vendesløyfen. Før jeg rev den gamle halvferdige versjonen av anlegget, la jeg ut skinnegangen for den nye stasjonen for å sjekke at alt såg ok ut.

Blog Image

Jeg brukte omtrent 4 sammenhengende arbeidsdager på å bygge modulkassene. Disse består av godt over 100 deler, som skulle måles, sages og skrues sammen. Jeg har planlagt denne delen av anlegget i mange måneder, og det var veldig kjekt å endelig komme i gang, selv om det var ett slit å få alt satt sammen skikkelig. Jeg rakk å få plass alle delene unntatt dekslene på framsiden før jeg måtte avslutte. Bildet nedenfor er tatt i garasjen før modulene ble flyttet inn på jernbanerommet.

Blog Image


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Morten Fri, June 29, 2007 11:48:17

flott å se bilder av modulerunder byging.

;0)

Morten, Sandefjord

Posted by Peter Mon, June 25, 2007 11:02:16

Hei! Prøvde å finne mailadressen din uten hell. Kan du sende meg en mail på peter alfakrøll bitbuydata.no. Jeg har et spm. eller to til deg :)