DMB

DMB

Vi følger DMB videre(Klikk her for å komme tilbake til DMB sin hovedmeny)

31.12.2010

2010 DMBPosted by Ben-Sigvald T D B Liknes 02 Jan, 2011 16:41:31

To uker juleferie er over, og mye av tiden ble brukt på DMB.

De eldste delene av anlegget er nå 15 år gamle. Det er på tide å renovere og friske opp en del. Med det nye apparatet for å lage statisk gress gikk jeg over deler av anlegget og "sådde" nytt gress.

I tillegg måtte jeg ta en skikkelig overhaling av Birsemüsli-delen før julesesongen kunne åpne.

På Swerringen gikk jeg over hele området rundt kirken, og fikk på plass gress, gjerder, skilt og andre detaljer, etter at jeg hadde skiftet ut en del av gresset som var mest slitt.

Resten av timene på anlegget ble brukt til å kjøre og programmere mer driftssikre kjøreruter i Win Digi-pet. Fortsatt klarer programmet å sende tog på kollisjonskurs i gitte situasjoner, men jeg har enda ikke klart å finne årsaken til at dette skjer.

Programmering av ruter og testkjøring var en vesentlig del av oppgavene som ble utført denne gangen. Her står 460-er oppstilt klare for hastighetsmålinger.

De berømte "hengefjellene" bak Swerringen stasjon har fått ny frisk vegetasjon.

Utenfor kirken er det kommet nye murer, gjerder, skilt, benker og mye mer. En ansiktsløftning som virkelig gjorde seg.

Til slutt noen julebilder fra vinterlandskapet på Birsemüsli.


Takk for i år.

  • Comments(0)//dmb2008.bensigvald.com/#post17

06.10.2010

2010 DMBPosted by Ben-Sigvald T D B Liknes 06 Oct, 2010 21:40:24

Etter en svært stille sommer på DMB kom jeg endelig i gang igjen med både kjøring og utbedringsarbeid.


Denne gangen var det rampen i ene enden av anlegget som fikk en ansiktsløftning. Sparkel, maling, gress og kjøreledning gjorde susen.

Før...

... og etter.

Den nyoppussede strekningen viser seg å være ett utmerket poseringssted for lokomotiver som har lyst å vise seg fram.

Det ble tid til en god del andre småprosjekter også. En godsvogn hadde problem med en kobling som hang seg fast i skarpe kurver, og dermed sporet av.
Løsningen var enkelt og greit å lime en liten plastbit fast i "sporet" slik at koblingen ikke fikk sjanse til å slå så langt ut at den kilte seg fast.

Ofte er det enkle det beste.

Problemet

Løsningen

Jeg oppgraderte den ene vendesløyfen også, fra en Lenz LK100 til en LK200. Den nye modulen fungerer mye bedre, med lydløs omlegging, og uten kortslutning selv om flere tog beveger seg inne på vendesløyfen samtidig.

Den gamle modulen skal i ny tjeneste på DBB.

Og til slutt enda ett lok som har lyst å vise seg fram.

  • Comments(0)//dmb2008.bensigvald.com/#post16

05.05.2010

2010 DMBPosted by Ben-Sigvald T D B Liknes 05 May, 2010 22:47:59

Ikke så dramatisk mye som skjedde denne helgen. Det var tid for årsrevisjon på 460-serien, så alle lokene var samlet på godsterminalen på Dugneberg.

Renovasjonen av Swerringen fortsetter. Den ene plattformen er forlenget langs sidesporet. I tillegg fikk alle plattformene en lys og frisk gråfarge.

  • Comments(1)//dmb2008.bensigvald.com/#post15

06.04.2010

2010 DMBPosted by Ben-Sigvald T D B Liknes 06 Apr, 2010 21:11:38

To nye arbeidsøkter er unnagjort på DMB.

Jeg bestemte meg for å ta en skikkelig "storvask". Jeg har gått over hele skinnegangen med både støvsuger og pusseklut. Resultatet ble mye mer driftsikker kjøring, og tilnærmet ingen "rykk og napp" for lokomotivene.

Landskapet rundt Dugneberg er også grovt sett ferdig nå. Det gjenstår en del detaljering, men det er nå for første gang ingen "bare" flekker på anlegget der man ser treverk og sparkelklatter. Bildet er fra godsterminalen på Dugneberg.

Jeg satte også opp gatelys på veien gjennom Dugneberg. Så nå begynner det å bli ganske trivelig stemning rundt stasjonen også på nattestid.

På Blakkenberg har det vært mye kluss med to peco-sporvekslere. Jeg fjernet dem helt, og gav dem en skikkelig oppgradering, som man kan se av bildet ble det en del kabling. Men nå er det skikkelig strømforsyning på begge vekslene, og ingen tog "lugger" ved passering.

Og slik ble Blakkenberg seende ut etter at vekslene er kommet på plass igjen. Litt krøkete togvei inn til sidesporet.

Høydepunktet denne gangen var nok disse detaljene som jeg laget helt spontant. Jeg fant ut at jeg måtte få kjøreledningene til å gå helt inn i denne tunnelen. Og uten mye om og men, fant jeg fram noen spikere, som jeg kappet med Dremelen, og loddet sammen. Til isolatorere brukte jeg svart ledning som jeg surret rundt. Så var det bare å stikke hele greiene opp i tunneltaket. Ikke filigrant, men det gjør jobben, og fungere som en artig detalj.

Swerringen-delen av anlegget begynner nå å nærme seg 15 år, og det er på tide med en renovasjon.

Bildet viser plattformene på stasjonen, som bare er noen plankebiter som er malt i en altfor mørk gråblå farge. Jeg begynte på ett prosjekt med å forbedre utseende på disse plattformene. Forhåpentligvis kan jeg vise det ferdige resultatet neste gang.

Ett oversiktbilde av anlegget, som nå begynner å bli skikkelig grønt.

Og til slutt denne gangen 482-loket som er ute og koser seg på nypusset skinnegang.  • Comments(0)//dmb2008.bensigvald.com/#post14

18.02.2010

2010 DMBPosted by Ben-Sigvald T D B Liknes 18 Feb, 2010 21:13:52

Siste besøk på banen ble brukt til å gjøre ferdig tunnelåpningen på Swerringen. I tillegg begynte jeg på landskapet rundt Dugneberg stasjon. Fortsatt gjenstår det en god del arbeid på landskapet.

  • Comments(0)//dmb2008.bensigvald.com/#post13