DMB

DMB

Vi følger DMB videre(Klikk her for å komme tilbake til DMB sin hovedmeny)

28.08.2009

2009 DMBPosted by Ben-Sigvald T D B Liknes 31 Aug, 2009 23:01:33

Det siste halvåret har det ikke skjedd så mye dramatisk nytt på anlegget. Det har gått mest i å forsøke og utbedre feil.

Landskapsmessig har det vært et stort hull på anlegget ved Dugneberg stasjon. Dette forsøkte jeg å gjøre noe med siste uken i august.

Tidligere i år har jeg satt sammen og stylet opp en del hus jeg har hatt liggende. Disse ville jeg bruke som bebyggelse bak Dugneberg stasjon. Det er svært begrenset med plass mellom stasjonen og neste nivå, så her måtte alt komprimeres. Jeg har derfor brukt små, lave hus.

Mellom Dugneberg og Blakkenberg har jeg fått på plass landskapsbasisen etter den vanlige metoden. Jeg grovformer landskapet med isoporbiter, og dekker til med tettningsskum. Når dette er tørket skjærer jeg landskapet til riktig form, før jeg legger på ett tykt lag med sparkel.

Til slutt maler jeg landskapet i grått / brunt.

Tettningsskummen er på plass og tørker. I mellomtiden prøver jeg å finne ut hvordan husmodellene best glir inn i miljøet som skal skapes.

Selve Dugneberg består foruten stasjonen av en vei og en husrekke.

Fremgangsmåten for å få landsbyen ferdig var enkel; først var det å få plassert husmodellene, og innstallere lys i disse. Så er det å sparkle, pusse og male en vei. En stripe med tape langs kantene av veien beskyttet mens jeg fylte på med gress langs kantene, og mellom husene.

Tape beskytter den nymalte veien før gresset kommer på plass. Alle hus er allerede plassert ut.

Ting ser mye bedre ut med en gang det grønne er på plass. Litt av veien fulgte med da tapen ble fjernet, så en ny runde med sparkel og maling må til.

Til slutt ett par detaljer som trær og autovern langs veien, samt gjerde foran bebyggelsen. De siste detaljene som trafikkskilt rakk jeg ikke å få på plass denne gangen, så de får komme senere.

Så er det meste på plass, og ett stort visuelt "hull" på anlegget er tettet.

Bare ett enkelt autovern skiller veien og jernbanen fra hverandre. Beboerene i Dugnebergsveien er stolte av det nye messinggjerdet foran husene.


Natt på Dugneberg.

  • Comments(0)//dmb2008.bensigvald.com/#post10