DMB

DMB

Vi følger DMB videre(Klikk her for å komme tilbake til DMB sin hovedmeny)

25.10.09

2009 DMBPosted by Ben-Sigvald T D B Liknes 24 Oct, 2009 14:30:22

Endelig har jeg hatt noen dager til disposisjon på jernbanen. Denne gangen har det stort sett gått i vedlikehold og utbedringer.

Etter noen års erfaring med pc-styring av jernbanen har jeg funnet ut at jeg har for få "sporblokker", spesielt på stasjonene. Hvert spor på en stasjon bør deles inn i minimum to blokker, jeg delte opprinnelig bare inn i en. Jeg hadde med meg to nye "S88"-deteksjonsmoduler med til sammen mulighet for å koble til 16 nye blokker. Jeg startet med å dele inn i nye blokker på en av stasjonene.

Samtidig bygget jeg inn ett nytt kryssespor inne i en av tunnelen. Dette sporet vil primært bli brukt til parkering av ICE-settet når dette ikke er i trafikk. På denne måten kan jeg få plass til ett ekstra togsett på "fast basis" på anlegget.

På Swerringen har skinnegangen i østre delen av stasjonen vært veldig ujevn. Dette har ført til stygg gange på togene, og i noen tilfeller har vogner koblet seg fra hverandre mens de passerte vekslene. Jeg gjorde kort prosess, rev alt opp, jevnet ut underlaget og la skinnene på nytt. Jeg rakk også å legge på ny ballast, men ikke lime denne, og lage en ny tunnelportal til tunnelen. Desverre glemte jeg å ta bilder av resultatet før jeg reiste.

Skinnegangen blir forsiktig fjernet med en kniv. Alle skinnedelene jeg fjerner renser jeg for ballast.

Det ble buss for tog en periode...

For å få jevn skinnegang pusset jeg vekk all gammel ballast og korkunderlag.

"Nye" skinner er på plass. Som nevnt rakk jeg å legge ballast og sette opp en ny tunnelportal, desverre glemte jeg å ta bildet av det.

Det nye sporet er på plass, og trafikken kan gå som normalt over Swerringen stasjon igjen.

I den østre delen av anlegget kan man se inn i en av tunnelene på anlegget gjennom en glassrute. Dette må jeg jo gjøre litt ut av. Kort fortalt var løsningen å fylle tunnelen med krystaller og dioder i forskjellige farger. Resultatet ble ganske spennende.

Kassen som dekker hele tunnelen er tatt av. Svarte kulisser, krystaller og dioder er på plass.

Så er det bare å sette kassen tilbake, og kikke inn gjennom glassruten. Stemningen i tunnelen er blitt litt mer "magisk".

  • Comments(0)//dmb2008.bensigvald.com/#post11