DMB

DMB

Vi følger DMB videre(Klikk her for å komme tilbake til DMB sin hovedmeny)

07.12.09

2009 DMBPosted by Ben-Sigvald T D B Liknes 07 Dec, 2009 15:46:34

I Oslo har det de siste ukene foregått ett lite oppussingsprosjekt.

Den første av flere passasjervogner har gjennomgått en ansiktsløftning.

Det første jeg gjorde var å demontere hele vognen.

Deretter malte jeg interiøret i vognen. Det måtte ogås kappes litt til for å få plass til ledninger og lys som skulle inn senere.

Jeg satte inn en del Preiserfigurer, og laget rullegardiner av bakepapir foran noen av vinduene.

Det neste jeg gjorde var å montere inn en lyslist i taket på vognen. Denne kjøpte jeg fra www.kuehn-modell.de . Denne lyslisten består av 7 LED-lys og en digitaldekoder. Det gir mange programmeringsmuligheter.

Før jeg kunne feste listen, måtte jeg lodde på plass en kondensator som forhåpentligvis vil være med å forebygge flimring i lyset når vognen kjører over strømsvake steder på skinnegangen.

For å få lys i vognen må det monteres strømopptager på hjulene. Blikkplaten som skal brukes skimtes i bakgrunnen på bildet nedenfor. Mellom akslingene stikker ledningsstumpen ut som skal loddes på.

Jeg prøvde å montere alle ledninger så ryddig som mulig. Jeg har festet lyslisten i selve taket, så nå er det lett å åpne vognen og få oversikt over elektronikken inni.

I hver ende av vognen monterte jeg inn sluttlys. Disse kan enten brukes slik at de skifter med kjøreretning, eller skrus av og på med egen funksjonsknapp på digitalkontrollen.

Og slik ser vognen ut etter at den er ferdig. Planen min er å gjøre denne oppgraderingen på i alt 6 vogner.

Til slutt en video. Jeg har programmert dekoderen slik at jeg kan skru på LED-lysene uavhengig av hverandre. Dermed kan jeg få fram ulike effekter, feks at det tar tid før alle lysene i hele vognene er på, når man slår på lysbryteren.

  • Comments(0)//dmb2008.bensigvald.com/#post12