DMB

DMB

Vi følger DMB videre(Klikk her for å komme tilbake til DMB sin hovedmeny)

31. juli

2008 DMBPosted by Ben-Sigvald T D B Liknes 31 Jul, 2008 22:19:56

Denne gangen hadde jeg to uker sommerferie til disposisjon, og masse planer for jernbanen. Men jeg kom overhodet ikke så langt som jeg hadde tenkt. Mye av skylden må tilskrives det fantastisk flotte sommerværet. Det lar seg ikke gjøre å sitte på ett overvarmt loftsrom når sola steiker, da er det bedre å prioritere badeliv og sommerkos i hagen.

Det første som skjedde på banen var at boksen jeg hadde problemer med sist gang, kom i retur fra Tyskland. Og etter litt plundring, fikk jeg den endelig til å fungere. Så nå er det endelig mulig å koble til håndkontroller fra Lenz og Roco på anlegget. Dette ble testet ut med stor suksess av de yngre assistentene på banen.

Jeg brukte ganske mye tid på å vaske og rydde selve rommet som anlegget er plassert i. Det var virkelig på tide oppdaget jeg etterhvert som både det ene og det andre dukket opp under og bak diverse esker og annet som har stått bortgjemt i hjørner og kroker.

På Dugneberg begynte jeg å legge ballast i sporene. Mellom spor to og tre kom det på plass en lang plattform. Den skal være justert inn så nøyaktig det lar seg gjøre, slik at det er minst mulig avstand mellom vogn og plattform. Jeg kom så langt som å montere opp og male selve plattformen. Neste gang kommer forhåpentligvis overbygg, lys og detaljer på plass. Jeg kom ikke så langt med dette arbeidet som jeg hadde håpet.

Det som det gikk absolutt mest tid med til denne gangen var ett nytt stillverk, eller kontrollboks som det kalles hos DMB. Kontrollboksen er satt opp på Swerringen stasjon. I tillegg til å vise sporvekslerenes posisjoner, er det lagt opp til manuell styring av sporvekslere og signallys via trykk-knapper og brytere. Det tok tid å få dette til å virke. Systemet er laget slik at stasjonen kan "frigis" for lokal styring fra det som kalles hovedkontrollbordet. Det vil si at man "skrur av og på" bryterene på kontrollboksen fra pcen eller hovedkontrollen på hovedkontrollbordet. Det ble bestilt lyssignal for montering på stasjonen, men disse er ennå ikke kommet i posten.

Desverre ble det ikke tid til så mye mer denne gangen, heller ikke til å ta så mye bra bilder. Det ser også ut til at det blir en stund til neste arbeidshelg på DMB.

Blog Image

Dugneberg stasjon, med godtetog klar for avgang fra spor fem.

Blog ImageDugneberg stasjon med midlertidig stasjonsbygning og den nye plattformen på plass.

Blog ImageOg til slutt ett heller dårlig bildet av den nye kontrollboklsen på Swerringen.

  • Comments(0)//dmb2008.bensigvald.com/#post6