DMB

DMB

Vi følger DMB videre(Klikk her for å komme tilbake til DMB sin hovedmeny)

28.10.2008

2008 DMBPosted by Ben-Sigvald T D B Liknes 28 Oct, 2008 15:08:32

Denne helgen begynte med ferdigstillelse av kontrollpanelet på Swerringen. De siste tre lyssignalene kom på plass, og ble koblet til panelet. Iløpet av helgen ble det avviklet flere kjøresesjoner med det nye kontrollpanelet, som fungerte aldeles utmerket. Jobben som "stasjonsmester" var veldig populær blandt de yngste.

Blog Image

Det nye kontrollpanelet er endelig ferdig, etter mange, mange timers arbeid. Diodene til høyre lyser når panelet er "frigitt" for lokalt bruk.

I ukene i forkant av oppholdet jobbet jeg med den nye stasjonsbyggningen på Dugneberg. Jeg hadde skaffet et byggesett fra Faller (produktnummer 110098). Settet består av en stasjonsbygning med ett godsekspedisjonstilbygg. På Dugneberg står det allerede ett godshus. Siden anlegget i tillegg skal være fra "vår tid" bestemte jeg meg for å prøve meg på en ombygging, slik at det gamle godstilbygget nå istedenfor er en ventehall med trapp og heis ned til undergangen til spor to og tre. Med hjelp av min gode venn Dremell fikk jeg frest ut deler av veggene på tilbygget.

Blog ImageBlog Image

Slik ser stasjonen i Fallersettet ut på utsiden av emballasjen...

Blog Image

... og slik ser DMB sin variant av bygget ut.

På grunnplaten til byggesettet fjernet jeg rampen foran tilbygget. Deretter limte jeg platen fast til ett fundament av isopor. Jeg sparklet rundt platen for å få en større flate rundt huset.

I de nye hullene i veggene satte jeg inn tjukk gjennomsiktig plastplater. Disse skar jeg vertikale striper i for å få det til å se ut som en glassvegg satt sammen av flere glassruter og dører. På veggen ut mot sporene "åpnet" jeg dørene med å skjære disse helt løs, og lime dem i åpen posisjon.

Blog Image

Den nye ventehallen med glassdører, heis og trappenedgang

På framsiden av stasjonsbygget er det ett lite overbygg. Både dette, ventehallen og hovedbygget fikk belysning. Tilsammen seks lyspærer skaper en fin atmosfære på stasjonen på kvelds og nattestid.

Blog Image

Montering av lys under overbygget, jeg har brukt deler fra ett belysningsett for passasjervogner.

Jeg brukte Photoshop til å lage diverse skilt og reklameplakater til stasjonsbygget. Det er ekstra morsomt å lage "reklameplakater" med bilder av slekt og venner. Det er veldig artig når noen plutselig drar kjensel på noen fra en slik plakat på anlegget.

Blog Image

Dugneberg stasjon kan skilte med en kiosk som er betjent og alltid åpen... Det er greit når man ikke rakk siste toget før det ble mørkt.

Jeg begynte å jobbe med plattformen på siden av stajonsbygget også før jeg måtte avslutte helgen. Jeg kom så langt som til maling, men det må ordnes skikkelig neste gang, sammen med litt mer detaljer på selve plattformene i form av lys, skilt og benker.

Blog Image

Ett lite sideblikk på stasjonsbygget.

Blog Image

Ett overblikk over Dugneberg etter at stasjonsbyget og den nye plattformen til spor 1 er på plass. Med plassbegrensninger må man prioritere knallhardt, og denne gangen ble det nok ikke knappeste laget i forhold til plass til landskap mellom Dugneberg på nivå 1 og Blakkenberg på nivå 2. Her må det pønskes ut noen gode visuelle løsninger med hensyn på landskap.

Det ble også denne helgen tid til godtetog, i tillegg til mye annen kjøring. Og som alltid dukker det opp nye spennende tekniske feil, når man endelig tror man har fikset alt...

Blog Image

Godtetoget svikter sjelden, her er det på full fart til ventende gjester som gleder seg til noe søtt å bite i.

  • Comments(0)//dmb2008.bensigvald.com/#post8