DMB

DMB

Vi følger DMB videre(Klikk her for å komme tilbake til DMB sin hovedmeny)

06.04.2010

2010 DMBPosted by Ben-Sigvald T D B Liknes 06 Apr, 2010 21:11:38

To nye arbeidsøkter er unnagjort på DMB.

Jeg bestemte meg for å ta en skikkelig "storvask". Jeg har gått over hele skinnegangen med både støvsuger og pusseklut. Resultatet ble mye mer driftsikker kjøring, og tilnærmet ingen "rykk og napp" for lokomotivene.

Landskapet rundt Dugneberg er også grovt sett ferdig nå. Det gjenstår en del detaljering, men det er nå for første gang ingen "bare" flekker på anlegget der man ser treverk og sparkelklatter. Bildet er fra godsterminalen på Dugneberg.

Jeg satte også opp gatelys på veien gjennom Dugneberg. Så nå begynner det å bli ganske trivelig stemning rundt stasjonen også på nattestid.

På Blakkenberg har det vært mye kluss med to peco-sporvekslere. Jeg fjernet dem helt, og gav dem en skikkelig oppgradering, som man kan se av bildet ble det en del kabling. Men nå er det skikkelig strømforsyning på begge vekslene, og ingen tog "lugger" ved passering.

Og slik ble Blakkenberg seende ut etter at vekslene er kommet på plass igjen. Litt krøkete togvei inn til sidesporet.

Høydepunktet denne gangen var nok disse detaljene som jeg laget helt spontant. Jeg fant ut at jeg måtte få kjøreledningene til å gå helt inn i denne tunnelen. Og uten mye om og men, fant jeg fram noen spikere, som jeg kappet med Dremelen, og loddet sammen. Til isolatorere brukte jeg svart ledning som jeg surret rundt. Så var det bare å stikke hele greiene opp i tunneltaket. Ikke filigrant, men det gjør jobben, og fungere som en artig detalj.

Swerringen-delen av anlegget begynner nå å nærme seg 15 år, og det er på tide med en renovasjon.

Bildet viser plattformene på stasjonen, som bare er noen plankebiter som er malt i en altfor mørk gråblå farge. Jeg begynte på ett prosjekt med å forbedre utseende på disse plattformene. Forhåpentligvis kan jeg vise det ferdige resultatet neste gang.

Ett oversiktbilde av anlegget, som nå begynner å bli skikkelig grønt.

Og til slutt denne gangen 482-loket som er ute og koser seg på nypusset skinnegang.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.